Νέα

Οδηγίες συντήρησης και καλής λειτουργίας για σήτες με ερπύστρια

συντήρηση για σήτες με ερπύστρια

Η επιλογή της σήτας για το χώρο μας είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, αν αναλογιστούμε ότι για όλα έχει φροντίσει η EUROPA. Παρόλα αυτά οφείλουμε και εμείς οι ίδιοι ως καθημερινοί χρήστες των σητών να έχουμε υπόψη μας μερικές χρήσιμες συμβουλές έτσι ώστε τα προϊόντα μας να διαρκέσουν περισσότερο κι να λειτουργούν σαν καινούρια. Οδηγίες συντήρησης και καλής λειτουργίας για σήτες με ερπύστρια.

Σε περίπτωση που το πανί βγει από τον οδηγό, ανοίγουμε και κλείνουμε τη σήτα προσεκτικά ώστε να επανέλθει το πανί στη θέση.

Για να καθαρίσετε το πανί της σήτας από τη σκόνη, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα με απαλές κινήσεις.

Για τον καθαρισμό των προφίλ αλουμινίου, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί με νερό ή κάποιο ήπιο καθαριστικό.

Ανάλογα με τη χρήση και τουλάχιστον δύο φορές μέσα στο έτος θα πρέπει να λιπαίνετε τη ράγα ολίσθησης και την ερπύστρια χρησιμοποιώντας το ειδικό σπρέι σιλικόνης της EUROPA

Οι σήτες με ερπύστρια δεν πρέπει να λειτουργούν σε συνθήκες ανεμοπίεσης. Σε περίπτωση που η σήτα είναι σε ανοιχτή θέση και πιάσει αέρας κλείνουμε το παράθυρο και όχι την σήτα για να την προστατέψουμε. Αν η σήτα λειτουργήσει υπό ανεμοπίεση θα τυλίξει με λάθος τρόπο το πανί και αυτό θα επηρεάσει την σωστή λειτουργία της.

Η σήτα EUROPA Flexa είναι ειδικά κατασκευασμένη ώστε το κυρίως σώμα της να αποσπάται για εύκολη αποθήκευση και προστασία. Σε περίπτωση που έχετε απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον τεχνικό που σας έχει τοποθετήσει τις σήτες. Εφόσον στο χώρο σας έχουν τοποθετηθεί πάνω από μία σήτες, καλό θα ήταν να σημειώσετε ποια αντιστοιχεί πού, ώστε να διευκολυνθείτε στην επανατοποθέτηση.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τη λειτουργία της σήτας, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή αλουμινίου που έχει κάνει την τοποθέτηση. Η σήτα καλό είναι να αποσπάται από τη θέση της μόνο από εξειδικευμένο τεχνικό.